Топ 10 на най-популярните новогодишни обещания които си даваме

  #Мисъл

Нова година – нов късмет!Или както е за повечето: нова година – ново начало. Всяка година, с наближаването на коледните и новогодишни празници, идва и времето за равносметка. Какво се случи през изминалата година? Какво успях да постигна ? Какво не успях да постигна? Какво искам да ми се случи през новата година ?

 

Хората, често възприемат 31 декември като финална линия, която разделя старото от новото, миналото от бъдещето. За много от тях това е и повод да загърбят старите и вредни навици и да си дадат нов старт в живота. За други, да се опитат да променят нещата, които не харесват у себе си и да започнат да правят нещата, които наистина значат нещо за тях.

 

Какво си обещават хората и какво плануват за новата година ? Това попитахме хората около нас и съставихме тази класация на най-популярните новогодишни обещания, които си даваме.

 

 

--------------------------------

10 - Ще пътувам повече

 

Оказа се, че много от хората искат да разполагат с повече време и пари, за да могат да пътуват повече. За жалост, това в повечето случаи не зависи от самите нас. Нека все пак се постараем да намираме повече време за пътувания до нови и различни места, които ще ни носят съответно нови и различни емоции.

 

 

9 - Ще съм по-любезен и ще помагам на хората

Много хора съжаляват за това, че са били груби или не са подали ръка на близък човек в нужда. Нека си помагаме повече и да бъдем по-търпеливи един с друг.

 

 

8 - Ще си намеря работа, която да ме удовлетворява

Често се захващаме с уж временни работи, за да си помогнем със сметките в края на месеца. Проблемът е, че минават месец – два, минават година-две и в един момент си даваме сметка, че все още тъпчем на едно и също място. Намираме своята комфотна зона и забравяме за плановете си да намерим работа, която да ни прави истински щастливи.

 

 

7 – Ще пия по-малко алкохол

Истината е, че ежедневието на много хора в България е свързано с употребата на алкохол. Създават се вредни навици и след време ни се струва напълно нормално да пием по 200-300 грама твърд алкохол на ден. Проблемът е, че си мислим че няма проблем, до като не стане твърде късно...

 

 

6 – Ще се забавлявам повече

Разбира се, има и хора, които си обещават точно обратното – да се забавляват по-малко и да отделят повече време за нещо важно и продуктивно. Но да предположим, че сте от хората, които работят много за постигането на целите си, уморяват се често, усмихват се рядко... Не забравяйте, че животът е твърде кратък и не бива да имате дори и един ден в живота си без една искрена усмивка...

 

 

5 – Ще започна да спортувам редовно и да се храня здравословно

Много хора са недоволни от хранителния си режим и от липсата на физическа активност в ежедневието си. Както се казва : щастието отвътре личи отвън. С по-здравословен начин на живот намаляваме и риска от здравословни проблеми. Всеизвестен факт е също, че след тежко физическо натоварване се увеличава и отделянето на хормана на щастието в тялото...

 

 

 

4 – Ще прекарвам повече време със семейството си

Семейството е едно от най-важните неща на света. Често, в ритъма на ежедневието и битовите проблеми, забравяме кои са хората, които са винаги до нас и ни обичат. Нека прекарваме повече време заедно. А ако това не е възможно – да се чуваме по-често, да разговаряме, да споделяме...

 

 

3 – Ще отслабна

Изглежда много хора са недоволни от физиката си. В повечето случаи това се дължи на наднормено тегло. Много хора се чувстват несигурни в себе си, което води до развиване на комплекси и пречи на пълното щастие и вътрешно равновесие. Още повече, че повреме на празниците всички обичат да си похапват повечко, което води и до това често срещано обещание.

 

 

2 – Ще спра цигарите

Това е едно от най-изричаните обещание, които си правим в края на годината. Цигарите са скъпи и вредни. Спирането им може да донесе само плюсове. За жалост на теория е много по-лесно, от колкото на практика...

 

 

1 – Ще открия любовта

Това е може би най-често срещаното обещание, което си даваме в края на годината. Искаме нови запознанства, срещи, нови емоции, страст, тръпка, флирт... Много хора не осъзнават, обаче, че в днешно време, за да откриеш любовта, трябва да направиш необходимото – трябва да я търсиш активно. Не можеш просто да разичатш на късмета и шанса да ви съберат... Както се пее в песните любовта е навсякъде, необходимо е само да погледнеш. За това се запитайте: Какво правя за да открия любовта и достатъчно ли е ?

 

 

----------------------------------------------------------------

За тези от вас, които искат да спрат цигарите :

---> Ето защо трябва да спрете цигарите 

 

За тези от вас, които търсят любовта :

---> www.damikanyat.bg - различният сайт за запознанства

 

Oще по темата :

Лекарка разкрива за какво най-често съжаляват хората преди да умрат

 

 

А ти ? Какво е твоето решение за новата година ?