Топ 10 на най-красивите плажове в света според National Geographic

  #Travel

С наближаването на лятото и повишаването на температурите ви предлагаме една кратка разходка из най-красивите плажове на света.

Класацията е направена от National Geographic и е публикувана в книжното издание Top 10 Best of Everything.

 

Enjoy!
----------------

 

10. Kauna'oa Bay, Hawaii

Разположен на крайбрежието Кохала (Kohala) на големия Хавайски остров, този плаж е един от най-емблематичните за щата. Близо 400 метровия плаж с форма на полумесец има бял ситен пясък, зелена растителност и спокойна кристална вода.

 

 

9. Langkawi, Malaysia

Името Langkawi означава земята на желанията – име, което се смята, че е дадено от пиратите, които намирали обежище на острова. Топлите лазурени води и дивите, зелени гори, образуващи невероятни пейзажи, продължават да привличат погледите и днес.

 

 

8. St. Bart's, Caribbean Sea

Един от многото острови в Карибско море, St. Bart’s се откроява със съчетанието на френски шик и отдих на невероятен плаж. Луксозни хотели с изключителни гледки, изискани френски ресторанти, които могат да задоволят и най-изтънчения вкус.

 

 

7. Fraser Island, Australia

Австралийският остров Фрейзър е най-големия пясъчен остров в Света. Островът е мечтата на всеки любител на натуралната и неподправена красота на природата.

 

 

6. Nantucket Island, Massachusetts

Този остров разполага с няколко невероятни плажа, които са предпочитана дестинация на много поради разнообразието на водите им. Накои плажове са с много спокойна и кристална вода, с бял и ситен пясък и са подходящи за релакс и семейни ваканции. Други са прочути със своите вълни и привличат любители на сърфа от цял свят.

 

 

5. Lanikai Beach, Hawaii

Бял и ситен пясък, тропическата растителност на плажа, която буквално се е надвесила над водата, вечното слънце и кораловия риф, който обгражда плажната ивица, превръща този плаж в един от най-емблематичните на Хавайските острови.

 

 

4. The Hamptons, New York

Едно от най-скъпарските места и един от най-предпочитаните плажове на Лонг Айлънд. Място, станало известно със своите пясъчни дюни и нежна растителнот, вееща се от игривия вятър. Предпочитано място и за любителите на всички вятърни спортове.

 

 

3. Bora Bora, Tahiti

Това е едно от многото магически кътчета на френската полинезия, които просто спират дъха. Това малко парче земя (само 29 километра дълго) разполага със невероятна лагуна, обградена отвсякъде със страхотни плажове с бял пясък и широка ивица. Бора бора е наричан още Романтичният Остров, заради изолираните си райски плажове и интимни хотелчета.

 

 

2. Maldives

Малдивите са се превърнали през годините в почти митична дестинация за всички, които блянуват синята лазурна вода, райските плажове и тропическата магия на островите, че едва ли е необходимо дори да се прави повече реклама. От райски гледки и изолирани плажове, до луксозни хотели с разнообразни екстри – тук има всичко.

 

 

1. Seychelles

Красотата на Сейшелските острови  заема първото място в тази класация. Плажът Anse Source d’Argent на острова Ла Диг (La Digue) е можи би най-фотографирания плаж на света. Светлият пясък с бледо-розор цвят обсипва причудливите гранитни форми, които са се превърнали в емблема на плажа.

 

Какво мислите за класацията ? Къде бихте отишли ?

 

Още по темата:
---------------------------------

10 места, които трябва да видите преди да умрете

20 места, за които няма да повярвате, че са реални

Топ 15 на най-невероятните ресторанти в света

15 невероятни пейзажа от България

 

 

www.damikanyat.bg - N°1 Сайт за запознанства ♥