Победителите за най-добра снимка на National Geographic за 2015

  #Travel

Както всяка година, снимките от конкурса на National Geographic за най-добри снимки в категорията Traveler (Пътешественик) са меко казано изключителни. Следващите 10 снимки са внимателно разгледани и селектирани от общо над 17 000 други фотографии, които също са участвали в конкурса за 2015г.

 

Enjoy !
----------------------

 

 

Сауна в небесата

Как ви се струва идеята за сауна на 2, 800 метра надморска височина в сърцето на Доломитите, част от Източните Алпи и при температури далеч под нулата ? (снимка : Stefano Zardini)

 

 

KUSHTI“ – традиционна форма на борба в Индия

Борците носят единствено една малка набедрена превръзка и се борят до безсилие в яма направена от глина, често смесвана със сол, лимон и пръст. В края на двубоя, борците си почиват облегнати на стената на ямата, покривайки тялото си с пръстта, която попива потта им и им помага да не настинат. (снимка : Alain Schroeder)

 

 

Бели носорози

Резерватът „ZIWA“ в Уганда е известен със своите бели носорози. Авторът на снимката разказва как се опитвал да се доближи до тях, за да направи перфектната снимка, но така и неуспявал да го направи безопасно. Когато се събудил на сутрина, обаче, забелязал как три от тези невероятно красиви създания обикалят и пасат трева точно пред него. (снимка : Sefane Berube)

 

 

Планинари

Традиционният сенокос става по същия начин както и в нашата България – хората използват коса и вила, за да косят и напластят сеното. (снимка : Bartlomiej Jurecki)

 

 

Румъния, страна на приказките

Бяла слана над село Пещера (снимка : Eduard Gutescu)

 

 

Да хванеш патица

Две момчета се опитват да хванат патица по течението на водопад в Тайланд. (снимка : Sarah Wouters)

 

 

Необикновена нощ в Deadvlei

Много ярката луна, която осветява пясъчните дюни и достатъчно тъмното небе, за да разкрие едновременно и красотата на млечния път, са основните елементи от тази невероятна композиция. (снимка : Beth McCarley)

 

 

На трето място – Camel Ardah

Ардахът с камили, както е наречен в Оман, Югозападна Азия, е спорт, в който двама опитни ездачи на камили се състезават в динамично надбягване. (снимка : Ahmed Al Toqi)

 

 

На второ място – Пясъчните хора

Работниците, чиято работа е да обработват дребния чакъл, поглеждат през прашния и замърсен прозорец на тяхното работно място. (снимка : Faisal Azim)

 

 

Победителят в конкурса – Говорещите с китове

Водолази плуват в приказна атмосфера около огромен гърбат кит и малкото му новородено, Мексико (снимка : Anuar Patjane)

 

 

Още от нашата #Travel категория :

Топ 10 на най-красивите плажове в света

Топ 15 на най-невероятните ресторанти в света

10 места, които трябва да видите преди да умрете

 

 

За нови запознанства :

www.damikanyat.bg