10 доказателства, че ти си кифла

  #Забавно

Нарицателното "кифла" присъства в речника на почти всеки българин. Тук не говорим за традиционния български десерт с мармалад, а за, вече превърналото се в традиционното, българско поведение на определен тип жени.

Кифла не се става – или го имаш по рождение или не. Кифленското поведение е съвкупност от елементи, които са присъщи единствено на този тип жени. За хубаво или за лошо, кифлата е много заразна и се разпространява по-бързо и от ебола.

Всъщност, дори и ти може вече да си кифла. Приятелката ти може също да е кифла. Трудно е човек да се самоанализира и да си постави обективна оценка. Виж в следващите няколко реда някои от най-емблематичните аспекти от външния вид и поведението на една кифла и прецени дали си носител на вируса. Ако не си кифла, а искаш да станеш, следващите няколко реда ще са ти като наръчник.

 

Нека започнем с външния ти вид :

 

10. Косата ти

Задължително използваш преса за изправяне (или "вафлички") и топираш косата си в корените, която трябва да се издига на поне една педя над главата ти. Хем стои добре, хем те прави още по-висока. Ако косата ти не е достатъчно дълга винаги можеш да си я удължиш с "екстеншъни" (и тея по-евтините пак вършат работа). Понякога носиш ластик за коса, който слагаш точно между топираната си коса и бретона  и деликатно пускаш един кичур коса под ластика. Блестящия брокатен лак за коса също не е задължителен, но допълва имиджа ти на истинска кифла.

 

9. Очите ти

От толкова време вече носиш лещи, че вече дори и майка ти е забравила какъв беше истинския цвят на очите ти. Погледа ти е винаги лош и смразяващ, дори когато си в добро настроение - иначе ще минеш за някоя лесна и наивна задръстенячка и никой няма да прояви интерес към теб.

 

8. Очилата ти

Очилата ти са огромни и заемат поне една трета от лицето ти. Нали трябва да сме модерни ! Повечето кифли предпочитат очила с бели рамки, но това е лично предпочитание. Тук сложното е да си избереш достатъчно големи очила, които едновременно да не покриват тънките ти вежди, които задължително трябва да се виждат, когато си правиш селфита.

 

7. Грима ти

Силно изразена очна линия, която да е удължена с поне 2см от нормалното е просто задължителен елемент от грима ти. Без значение кое време от деня е и какъв е повода – гримът ти е вечерен и безвкусно тежък. Нали целта е да се разбере, че носиш грим, иначе другите как ще разберат, че си се наконтила. За това колкото повече, толкова по-добре.  Голям плюс е ако имаш и малък пиърсинг над горната устна.

 

6. Устните ти

Ако не си от късметлийките с натурално дебели и сочни устни, не се притеснявай. За няма и хиляда лева можеш да си уредиш силикон в устните. Един съвет – ако ще си слагаш силикон, слагай много. Ако сложиш прекалено малко, може и да не се забележи като си правиш снимки със събрани устни тип duckface.

Червилото е светло розово и е съчетано с облеклото ти.

 

5. Облеклото ти

Без значение дали излизаш на изискана гала вечер или просто до кварталното магазинче за кутия цигари, подготовката по облеклото ти отнема еднакво време. Няма да се излагаме я ! Имаш силно предпочитание към леопардовите/тигровите щампи. Обичаш къси поли и потничета с гол пъп/гръб, а токчетата ако са по-къси от 10см няма смисъл дори да пробваш обувката. Любимите ти цветове са бяло, розово и цикламено.

Ако все пак си в спортно настроение можеш да си позволиш да замениш токчетата с високи, лъскави, златни обувки тип кецове, в които да натъпчеш прилепналия си тигров клин. Сутиена винаги трябва да е с няколко размера по-малък, за да изглежда така все едно ще се пръсне всеки момент.

Като цяло си падаш по всичко, което свети, блести, лъщи, по което има камъни, пайети, брокат, тигри, зебри, магарета, овце, и прочие.

 

4. Аксесоарите ти

Не можеш да живееш без телефон. Задължително имаш iPhone (по възможност златен) – че как иначе ще качваш снимки в Instagram, за да покажеш на другите колко е интересен живота ти. А и как ще се снимаш иначе пред огледалото след като наконтиш за поредната вечер ?

По колата, която караш ще се разбере дали си просто low level кифла или имаш дългогодишен опит. Оптималният избор тук би бил персонализирано Mini или Fiat 500 с любимите ти цветове. Ако си късметлийка и приятеля ти е малко по-паралия настоявай за чисто бял спортен Range Rover или Porsche Cayenne. Ако няма кожен салон вобще не се качваш. Всичко с емблемата на Chanel и Louis Vuitton ти е фетиш.

 

3. Речникът ти

Като цяло не говориш много, но когато говориш, то трябва да се оплакваш от нещо и да недоволстваш – иначе хората как ще разберат, че имаш претенции и изискан вкус. Да се изразяваш правилно и красноречиво вече е отживелица. Сега на мода е нов младежки жаргон с модерни лафове, който ти владееш до съвършенство.

 

2. Хобитата ти

Кисненето по цял ден в социалните мрежи и сърфирането по онлайн магазините са едни от основните ти занимания. То и за това все по-рядко ходиш на село – не стига, че там е пълно само със селяни, ами и интернет няма. Добре, че пуснаха wi-fi и във фитнеса, че иначе и там щеше да спреш да ходиш.

Обичаш да прекарваш часове в опити да си направиш перфектната снимка, която да сложиш на профила си във Фейсбук. Ако тя случайно събере по-малко от 200 лайка, значи не е много сполучлива и започвате всичко наново.

 

1. Поведението ти

Без значение какво правиш важното е да привличаш погледите върху себе си. Нищо няма да има смисъл ако никой не те гледа. Обичаш интригите и скандалите. Когато говориш направо си крещиш, за да могат всички да те чуят. Когато танцуваш, хората почват да се чудят къде ти е пилона, а когато знаеш, че те наблюдават си придаваш надут и недостъпен вид.

Цялото ти съществуване се свежда до една цел : да бъдеш забелязана. Нямаш нищо против това да те наричат егоист или нарцисист, защото мотото в живота ти е "По-добре на хората в устата, отколкото на хората в краката", или "само Господ може да ме съди" (това даже може и да го имаш татуирано), или "Прави каквото трябва пък да става каквото ще" и т.н. Но иначе твърдиш, че не обичаш клишета...

 

--------------
Виж още :

Най-ужасните профилни снимки в руските сайтове за запознанства

Снимки, които показват, че човешката простотия не познава граници

25 снимки, които описват студентския живот в България

 

Нови запознанства на www.damikanyat.bg