Какво разкрива за теб любимата ти поза за сън ?

  #Забавно

Начинът, по който спиш разкрива черти от характера ти. Потърси твоята любима поза за спане и виж какво показва тя за теб.

Професорът Chris Idzikowski , директор на Британската служба за оценка и съвети за съня (Sleep Assessment and Advisory Service), анализирал 6 от най-предпочитаните пози за сън и анкетирал 1 000 човека. Какво установил ? Позата, която тялото ви заема, докато спите, не е случайна.

Всяка поза отговаря на определен тип характер. В следващите няколко реда, вижте какво казва за вас любимата ви поза за сън :

 

Fœtus / Фетус

Фетус, още наричан плод, е зародишът при човека след третия му месец на развитие в матката на майчиния организъм. Тази позиция за спане е кръстена на него заради приликата й с позицията на плода по време на неговото развитие.

Това е може би най-предпочитаната поза за спане. От всичките 1 000 участника в проучването почти половината (41%) посочили тази поза като своя любима. Хората, които спят в тази поза, най-често са хора, които изглеждат твърди и борбени на външен вид, но имат чувствително сърце.

За тях също е типично да са срамежливи, когато за пръв път се запознават с някого. Необходимо им е известно предразполагане и спечелване на доверието, за да се отпуснат напълно. Интересно е, също така, че жените имат тенденция да избират тази поза, когато спят.

 

Log

Хората, които предпичитат да спят на една страна, с отпуснати ръце надолу по тялото, са по-общителни и лесно се съгласяват с мнението на другите. За тях също е характерно да са позитивни и весели по характер. Обичат да са душата на компанията и лесно се доверяват на непознати. Лековерието им понякога е минус...

 

Yearner

Тези от вас, които обичат да спят на една страна, с двете ръце протегнати напред, са широко скроени и с богато въображение. Често са подозрителни и цинични в изказванията си и поведението си. За тях е характерно да взимат решенията си трудно и бавно, но след като вече са решили каква е позицията им, много рядко я променят.

 

Soldier / Войникът

Тази позиция също е класическа и предпочитана от много хора. Тези, които обичат да спят по гръб, с прилепнали и изпънати ръце надолу по тялото, са най-често тихи и кротки по характер. Те имат по-резервирано отношение и не обичат врявата и шумотевицата. Обичат да налагат високи стандарти на поведение, но без да се суетят.

 

Free fall / Свободно падане

Друга много любима поза за сън е по корем с ръце, обгърнали възглавницата и глава, обърната на една страна. Тези хора също са много общителни. Често взимат прибързани решения. Лесно се обиждат и са по-уязвими от обичайното. Трудно приемат критиката и не се чувстват комфортно в екстремни ситуации.

 

Starfish / Морска звезда

Легнали по гръб с ръце, вдигнати нагоре и обгърнали възглавницата, и с разтворени крака. За тези хора приятелството е наистина важно. Добри слушатели са и са винаги готови да помогнат при нужда. Не обичат да са център на вниманието.

 

Друго интересно в това проучване е фактът, че само 5% от хората сменяли позицията в различните дни. Повечето винаги спят в една и съща поза. Има и интересни заключения, които показват връзката между избраната поза за сън и здравето. Например позата Free fall е подходяща за по-добро храносмилане и дълбок сън, а позите Starfish и Soldier са пози, които водят по-често до пробуждане и хъркане.

 

---------------
Вижте още:

Какво обичат в секса различните зодии

Топ 10 сексуални фантазии на всяка жена

5 стъпки за успешна свалка в сайт за запознанства

 

 

Регистрирайте се безплатно още сега и търсете нови запознанства с хиляди потребители от цяла България :

www.damikanyat.bg - N°1 Сайт за запознанства