Какво да правим и какво не, когато чатим

  #Запознанства

Сайтовете за запознанства са специфично място, което, като среда на общуване, има своите особености и се подчинява на различни поведенчески и комуникативни правила. Следователно, всеки един от участниците в разговора има своите конкретни очаквания и ако те не са оправдани, събеседниците остават разочаровани.

 

За да се научим да общуваме по по-ефективен и градивен начин, първо е необходимо да можем правилно да разчетем очакванията на човека отсреща. Да започнем от самото начало. Какво знаем ? Това е сайт за запознанства и хората, които имат регистрация в него следва да търсят именно това – запознанства.

 

Излишно е да започвате разговора с "Какво търсиш тук ?" или "Какво те води насам ?". Много по-градивно начало на един разговор би било това : "Хей, здравей, видях в профила ти, че си фризьорка, а аз тъкмо имах нужда от нова прическа. Може ли да си запазя час при теб ?" Една подобна закачка с лека доза хумор ще постави много по-позитивен тон на разговор, а и ще покаже, че наистина се интересувате от нея/него, след като сте прочели описанието в профила, а не просто сте видяли снимките.

 

Препоръчително е да отделите известно време за да опознаете човека отсреща преди да преминете към флиртуването. Така ще покажете на събеседника си, че не сте привлечени само от външността му, но и мислите, че характерите ви ще си допаднат. Ако започнете със свалките и флиртуването прекалено рано, за човека отсреща това ще означава, че се интересувате само от едно нещо. В това няма нищо лошо разбира се. И събеседникът ви може да се интересува от същото нещо, но знайте, че нито една жена, която има поне малко уважение към себе си, няма да скочи в леглото на непознат само след няколко обменени фрази.

 

Всъщност, шансовете да търсите едно и също нещо са много големи. Все пак това е сайт за запознанства – очаква се да има привличане, флиртуване, страст и знаете продължението. Това обаче, не означава, че можете да започнете разговора с фраза от типа "Хей, искаш ли да ми го видиш ?" или "Здравей искам да те *** " и  след това да очаквате разговор на високо ниво. Няма начин просто ! За това, първо се представете, поговорете и се опознайте. Има време и за палавите неща, но ако наистина харесвате човека отсреща и искате да се получи между вас, не пропускайте етапите преди това.

 

"На един човек са му необходими от 3 до 5 минути, за да разбере дали наистина харесва човека отсреща."

 

Това не означава, че е необходимо да чатите 3 месеца и да научите и най-големите подробности за живота на другия. Хубаво да ви останат теми за разговор за истинската среща, а и малко мистерия винаги поддържа интереса. Статистиките провеждани в тази сфера сочат, че на един човек са му необходими от 3 до 5 минути, за да разбере дали наистина харесва човека отсреща.

 

За това поговорете известно време за да се запознаете и поискайте още една онлайн среща, за да продължите разговора. Когато времето за втората среща дойде ще имате нова възможност да дадете тона на разговора. Това е шансът ви да пробвате нещо по-закачливо и да проверите реакцията на събеседника ви. Това е и подходящия момент да покачите малко температурата и настроението на дискусията ви.

 

Ако всичко върви по-план и усетите, че получавате позитивна реакция отсреща (и да, тези неща се усещат), настоявайте за жива среща на по чаша кафе или нещо неангажиращо от този тип. Хубаво е да се отдели време на разговорите, за да се опознаете и взаимно да спечелите доверието си, но не проточвайте нещата и поискате среща в момента, в който усетите, че разговора ви върви най-добре. В привен случай, някой от вас може да изгуби интерес с времето. А и да не забравяме, че има и други потребители в сайта, които също търсят запознанства и в случая са ви конкуренти.

 

Когато се видите за пръв път не забравяйте да кажете "Уоу, не мислех, че това е възможно, но на живо изглеждаш още по-красива." - Един добре поднесен комплимент винаги е добре дошъл... И както се казва в книгите "Останалото е история..."

 

 

-----------
Още по темата: 

5 стъпки за успешна онлайн свалка

Как да направите перфектното първо впечатление в 5 стъпки
 

 

www.damikanyat.bg - N°1 Сайт за запознанства