5 съвета за успешна първа среща след онлайн запознанство

  #Запознанства

Запозна се с някого онлайн ? Разменихте по няколко съобщения и си допаднахте ? Време е за следващата стъпка – среща на живо.

Това може и да е началото на нещо истинско и важно за теб, за това не трябва да разчиташ на случайността. Всъщност, да отидеш подготвен с план за действие, е препоръчително. Важно е, също така, да имаш правилния подход.

Ето няколко съвета, които да направят твоята първа среща по-приятна :

 

5. Вслушай се в настроението си

Ако не си в настроение за дълга и официална вечер в ресторант, винаги можеш да предложиш нещо по-неангажиращо като кадър за първата ви среща. Например лек следобеден аперитив или просто кафе. Важно е и двамата да се чувствате комфортно и приятно, а не да спазвате някакви си стереотипи. Дори една разходка с колело в парка е добра предпоставка за среща.

 

4. Бъди добър слушател и покажи интерес към събеседника си

Няма нищо по-дразнещо от това събеседникът ти да говори само за себе си. За това, когато ти зададат въпрос, отговори кратко и ясно. Не забравяй да върнеш жеста и да попиташ подобен въпрос и събеседника си, за да му дадеш шанс да се изкаже по темата.

 

3. Какво ако не си допаднете ?

Понякога и 10мин. са достатъчни, за да разбереш, че човекът отсреща е твой тип. Нужни са още по-малко, за да разбереш, че не си пасвате. Дори и да е така, не забравяй, че все пак може да си прекарате добре и да се забавлявате.

Нищо не ви пречи да се държите добре един към друг, без нервно да поглеждате часовника си през 2 минути.

 

2. Бъди искрен

Когато споделяш, бъди винаги честен – без да се стараеш непременно да се харесаш. Неподправената реакция и спонтанният и откровен отговор са твои приятели. В подобни ситуации е по-добре и за двама ви да сте откровени, с риск да не се харесате толкова на другия, отколкото да се преструвате и залъгвате.

 

1. Имай реалистични очаквания

Никога не сте се виждали на живо и не знаеш какво точно да очакваш. Съществуват два варианта – или ще бъдеш очарован или разочарован. И в двата случая не бързай с реакцията, а задръж впечатленията си за по-късно, когато не си толкова емоционално ангажиран. Така ще можеш да прецениш нещата по по-адекватен начин.

За да си сигурен, че няма да бъдеш разочарован, просто не отивай с прекалено големи очаквания. В сайтовете за запознанства всеки си изгражда профила по-възможно най-атрактивния начин,  докато на живо не винаги успяваме да се покажем в най-добрата си светлина. 

 

 

Още по темата :

5 стъпки за успешна свалка в сайт за запознанства

Как да направите перфектното първо впечатление

5 доказателства, че тя иска да я целунеш

 

Къде да приложиш тези съвети ? В www.damikanyat.bg разбира се ♥